AFGELOPEN: Ronja

Omschrijving / Model / Uitvoering: Evenement 20191211

* Datum bezoek Ronja:

* Ondertekening:

Voor een beperkt aantal volwassenen die het niet erg vinden om hun verhaal te doen en mee te discussiëren over armoede. Dit kunnen zowel ervaringsdeskundigen als hulpverleners zijn.

17:00 Inloop gasten
17:25 Muziek
17:30 Welkom
17:35 Gastspreker
18:05 Eerste gang
18:25 Muziek
18:30 Tweede gang
19:00 Muziek
19:05 Voorstelling
20:00 Dessert + Nazit

Een theatervoorstelling over armoede en sociale uitsluiting

In de muzikaal-theatrale voorstelling Ronja ontmoeten we Clara, de mama van Ronja. Clara probeert al een aantal jaren rond te komen van een uitkering en de beste moeder van de wereld te zijn voor Ronja. Via haar verhaal ontmoeten we ook de maatschappelijk werkster van Clara die haar er via stapels formulieren bovenop probeert te helpen en de juf van Ronja die ook wel ziet dat Ronja niet altijd een boterham in haar trommeltje heeft, maar niet goed weet hoe ze Clara daarop kan aanspreken. Maar misschien heeft Clara nu eindelijk een uitweg gevonden en die mogelijkheid wil ze graag met u delen!

Via Clara krijgen we een inkijk in de gevolgen van armoede voor een alleenstaande moeder en haar 11 jarige dochter.

Door middel van persoonlijke verhalen en liedjes gebaseerd op tientallen interviews met mensen die dagelijks te maken hebben met armoede proberen we samen met het publiek antwoorden te vinden op vragen als: Wat kunnen wij nou echt doen om het armoedeprobleem op te lossen? Gaat armoede uiteindelijk niet over een verregaande sociale en maatschappelijke ongelijkheid die we gezamenlijk, stilzwijgend aanvaarden en in stand houden?

Wanneer & Waar?

• Woensdag 11 december 2019 vanaf 17:30 in Parrotia, Markt 54G, 4701 PH Roosendaal
  • Woensdag 22 januari 2020 vanaf 17:00 in Huis van de Westrand, Sint Lucasplein 3, 4703 HX Roosendaal
  • Woensdag 5 februari 2020 vanaf 17:00 Het Cultuurhuis, Bovendonk 111, 4707 ZH Roosendaal
VOORWAARDEN:
- U bent aangemeld als hulpzoekende bij stichting ZINNIA, of één van onze collega-organisaties.
- Uw kunt zich aanmelden tot 5 dagen voor de voorstelling.
- We hebben een beperkt aantal tickets. Op = Op.
- U bent pas aangemeld voor de voorstelling zodra u hier een bevestiging van op mail hebt ontvangen met een 'Aanvraagnummer'.
- Uw aanvraag is pas goedgekeurd zodra de aanmeldstatus is gewijzigd naar '3) Aanvraag goedgekeurd'.
- U geeft toestemming om bovenstaande gegevens door te geven aan De CultuurCompaan t.b.v. de voorbereidingen van het eten en de toegangscontrole.
- De opgegeven namen worden op de gastenlijst geplaatst.
- Eventuele afmeldingen dienen uiterlijk 5 dagen voor de voorstelling te zijn gestuurd naar evenementen@stichtingzinnia.nl